Polish Power clan
Administrator
Premiera Kinect'a w USA odbêdzie siê 4 listopada, a jego cena wyniesie 150$. Mo¿e wiêc ³atwo obliczyæ sobie jaka mniej wiêcej bêdzie cena u nas: 150euro w Europie daje nam 600z³. Sporo? Mo¿e i tak, ale nie zapominajmy o zaawansowanej technologii tego urz±dzenia. Dodam tylko, i¿ MOVE, czyli Willoty od Sony s± tañsze jedynie o 20$/euro, a nie wykrywaj± ruchów ca³ego cia³a. O poleceniach g³osowych nie wspominaj±c.
Project Natal zmienia siê w Kinect - pierwsze informacje
Opublikowano: 14.06.2010 - 09:36
Co prawda targi E3 oficjalnie zaczynaj± siê dopiero jutro ale ju¿ dzisiaj pojawi± siê pierwsze wa¿ne informacje oraz prezentacje ze ¶wiata gier. Na ruch zdecydowa³ siê Microsoft, który uchyli³ nieco r±bka tajemnicy na temat jego najnowszego urz±dzenia przeznaczonego dla konsoli Xbox 360.
Mowa tu oczywi¶cie o Project Natal, który uzyska³ now± nazwê - Kinect. Oprócz tego ujawniono, ¿e produkt trafi na pó³ki sklepowe ju¿ w listopadzie bie¿±cego roku. Niestety nie wiemy ile za tak± przyjemno¶æ bêdziemy musieli zap³aciæ.
Przedstawiono listê pierwszych gier jakie bêd± wspó³pracowa³y z Kinect, w dalszej czê¶ci wiadomo¶ci mo¿ecie co nieco o nich poczytaæ. Z tego co nam wiadomo Microsoft zaprezentowa³ tytu³ osadzony w realiach Gwiezdnych Wojen. Na dziennikarzach, którzy mieli szczê¶cie byæ ¶wiadkami tego pokazu, wywar³o to ponoæ niesamowite wra¿enie. Wszak mo¿liwo¶æ poruszania mieczem ¶wietlnym za pomoc± naszych ruchów daje nieograniczone mo¿liwo¶ci oraz niespotykan± przyjemno¶æ z gry.
Je¶li jeste¶cie ciekawi jak owe urz±dzenie wygl±da? Oto przed Wami dwa obrazki przedstawiaj±ce jego front oraz wielko¶æ:
A tutaj lista siedmiu gier, o których wspominali¶my wcze¶niej:
Kinectimals - symulacja z wirtualnymi zwierzakami w roli g³ównej, która pozwala graczom na hodowanie 20 ró¿nych rodzajów, np. koty w tym lwy, tygrysy i gepardy.
Joy Ride - zasiadamy za wirtualn± kierownic± gokartów.
Kinect Sports - kolekcja minigier sportowych, m.in. siatkówki pla¿owe, krêgli, boksu czy te¿ ping ponga.
Kinect Adventures - brak wiêkszych informacji.
Dance Central - adaptacja gry wideo "So You Think You Can Dance" opracowanej przez MTV Games.
Nienazwana jeszcze gra w ¶wiecie Gwiezdnych Wojen - Microsoft oraz LucasArts szykuj± co¶ naprawdê du¿ego.
Nienazwana jeszcze gra Disneya - prawdopodobnie trafimy w bajkowy ¶wiat Disneya i spotkamy doskonale znane nam postaci z jego bajek
Nasz ziomek
Doda³em tu linka dotycz±cego kinekta.
*Pp*
link http://sklep.gry-online.pl/Kinect.aspx
Chcia³ bym wspomnieæ o b³êdzie oraz wadzie tego u¿±dzenia przedstawionego na filmiku.
Na filmiku ch³opak skanuje deskorolke widzimy jak trzyma deske do skanowania skan skanuje deske bez palców ch³opaka dziwne co nie>???
Drugie to to ¿e jak laska przymie¿a tam sukienke to pierw jest ubrana w spodnie a w xboxsie w sukienke i widaæ jej nagie ³ydki dziwi mnie to sk±d xbox wie jak one wygl±daj± skoro ona ma na sobie d³ugie spodnie.
A wady to to ¿e prawdopodobnie nie bêdzie sterowania g³osem w jêzyku polskim i to ¿e jak siê tam steruje auto to nie ma jak dodawaæ gazu gra robi to sama z siebie co wydaje mi siê g³upie.
Ostatnio edytowany przez PL RamzeS 1995 (2010-06-20 22:39:14)
Nasz ziomek
Powiem tak - Mam kinecta.
Oczywi¶cie nigdzie go w sklepie nie by³o tego dnia .Przejecha³em ka¿dy sklep w Gdyni i Gdañsku a¿ w koñcu znalaz³em go w Sopocie w ''Empiku'' w cenie 650z³.By³ ostatnim egzemplarzem.Wiêc poszed³em dumnie z nim do kasy.Od razu mówiê ¿e je¿eli macie star± konsole to zwracajcie uwagê na to czy w pude³ku jest zasilacz do gniastka bo do nowego xboxa kinecta pod³±cza siê bezpo¶rednio a do starego xksa trzeba mieæ specjalny zasilacz.
To co mnie zaskoczy³o:
-To ¿e kamera sama siê obraca wzglendem wzrostu gracza.
-Posiada zoom
-Opcja wykrywania twarzy
-Bardzo czu³y mikrofon
-To ¿e da siê graæ po ciemku
-Zaskakuj±ca precyzja przy grach(widzi nawet najmniejszy ruch)
-To jakie fajne i rozmaite gry s± na niego
Wady:
-To ¿e wiêkszo¶æ rzeczy które by³y w filmikach o kinectcie nie ma narazie
-Zdecydowanie cena
-To ¿e dosyæ trudno go znale¼æ w sklepie
-To i¿ na paru grach pisze ¿e s± po polsku a w rzeczywi¶cie s± w jêzyku Angielskim
-To ¿e po ostrej grze s± zakwasy ^^
Zalety:
-Wygl±d
-Precyzja
-Jako¶æ gier
-To ¿e z automatu zauwa¿a drug± osobê
-Moim zdaniem 0 laga
Oto gry które jak na na razie wysz³y na kinecta:
Zrêczno¶ciowe:
Kinect Adventures(mam)
Game Party: In Motion
Platformowe:
Sonic Free Riders
Sportowe:
Kinect Sports
Your Shape: Fitness Evolved
EA Sports Active 2.0
Zumba Fitness
Wy¶cigi:
Kinect Joy Ride
Kinect: Forza (premiera: zima 2011)
Muzyczne:
Dance Central (mam)
Michael Jackson: The Experience (premiera: pocz±tek 2011)
Child of Eden (premiera: 1 marca 2011)
Bijatyki:
Fighters Uncaged
Dla dzieci:
Kinectimals